top of page
topDVMextra

DE BEZOEKER AAN HET WOORD

REACTIES VAN BEZOEKERS - TRY OUT 23 FEBRUARI 2008

 

Gefeliciteerd, een prachtige voorstelling!
Alle spelers heel mooi gespeeld.
Het is wel een bijzonder stuk.......

 

Toch nog humor! (Had ik niet verwacht). Lekker scherp en zwart. Zeer goed gespeeld en ook entertaining!

 

Mooie en helder uitgewerkte verhaallijnen. De muziek geeft lucht en lichtheid aan het stuk; de teksten zijn zwart. Emanuel is het nog net niet helemaal; Sigrit is prachtig.

 

Hard maar ook erg grappig. Mooi spel en boeiend van het begin tot eind. De muziek voegt veel toe. Pas aan het eind krijg je door wat Elvira en haar broer eigenlijk aan het doen zijn. Veel stof tot nadenken en napraten.

 

Marij’s spel met name naar Emanuel toe was wat vlak; waarom niet wulpser? Het was spannend en goed gespeeld. Ook de muzikanten speelden goed; dat ze bij het spel betrokken werden was goed gedaan. Dat Elvira niet ging zingen was even verwarrend. Je verwachtte het tegendeel.

 

….. en ik willen je even laten weten dat we heel erg genoten hebben van de voorstelling. Knap gedaan door de acteurs en actrices. Vooral de meneer die Emanuel en de moeder speelde, wat een opgave om zoveel tekst te onthouden. Petje af.

DRENTHE JOURNAAL donderdag 14 februari 2008
'Een mooi zwart sprookje'

ASSEN - Theatergroep M/V uit Assen bestaat vijf jaar en dat wordt in 2008 gevierd met een nieuwe productie. Vijf acteurs en drie muzikanten brengen een zwart sprookje van Alex van Warmerdam: 'De Verschrikkelijke Moeder'. De drijvende kracht achter Theatergroep M/V is Marian Vesseur. Ze noemt het: 'een uit de hand gelopen hobby'.

In 2003 is het begonnen, met 'Kaatje is verdronken'. In 2008 de dertiende voorstelling: 'De verschrikkelijke Moeder". Allebei teksten van Alex van Warmerdam, allebei muziektheater en allebei met regie van Marian Vesseur. Vesseur kan zich over het algemeen wel vinden in de teksten van Alex Van Warmerdam.


Marian Vesseur heeft verschillende soorten voorstellingen gemaakt. Voor kinderen en volwassenen, in theaters en op locatie, vrije producties en in opdracht, op speelplekken door heel Nederland. Meestal wordt er live muziek gespeeld bij de voorstellingen, maar ook wel eens niet. Toch wordt er altijd gebruik gemaakt van muziek.

 

Vesseur slaagde in 2003 voor de regieopleiding en valt sindsdien op in de theaterwereld door haar eigen manier van regisseren. Theatergroep M/V is namelijk geen vaste groep. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met verschillende mensen uit Assen en omgeving. Er wordt over het algemeen 6 maanden aan een productie gewerkt. Er gaat voor Vesseur veel tijd in zitten, maar dat heeft ze ervoor over, want het is haar passie. 


Vesseur wordt bijgestaan door het actieve bestuurslid Nanda Felix. Als Vesseur nieuwe acteurs/actrices nodig heeft gaat ze zelf op mensen af om ze te vragen. Soms melden mensen zich bij haar aan, die nodigt ze dan uit, en dan gaat ze kijken of het klikt van beide kanten. Momenteel heeft de Theatergroep geen nieuwe mensen nodig.


Theatergroep M/V bedankt: Axes Architecten in Assen - waar de flyers en affiches afgedrukt worden. Stichting Theaterwerkplaats Het Hek in Ekehaar - waar de groep heel veel gerepeteerd én gespeeld heeft - zowel vrije producties als HEK producties. Het Mercuriustheater in Assen waar een aantal producties tot stand zijn gekomen. De podia en het publiek.
 

Theatergroep M/V Lustrum
De eerste opvoering, eigenlijk een try out, is op 23 februari 2008 in Het Hek van de Dam in Ekehaar. Daarna gaat een deel van de cast aan de slag in Diever, met Shakespeare's MacBeth, en volgt op 27 september de officiële première van 'De Verschrikkelijke Moeder', ook in Ekehaar.

bottom of page