top of page
topMM

2009   MADONNA'S MAN

SPEL   Theo Dellebarre - Rients Hofstra - Diane Nijweide

 

Wat doe je als theatermaker met tweeduizend jaar oude verhalen waarop een wereldgodsdienst is gestoeld? Mag je die verhalen bewerken, de hoofdrolspelers van deze verhalen een stem geven en hen laten vertellen hoe zij het zich herinneren? Mag je hen in opstand laten komen tegen de rol die de geschiedenis hen heeft toebedeeld? Daphne de Bruin schreef Madonna’s Man in 1997.

 

Tien jaar later kwam ik toevallig in aanraking met de tekst en wist meteen dat ik er iets mee wilde. Een prachtige tekst, maar ook een tekst die weerstand kan oproepen, omdat God en Maria voor veel gelovigen onaangetast moeten blijven. Een tekst over moeder Maria, over een man die verlangt naar een konijn-en-ik-gevoel en over een God die schept en vernietigt op hetzelfde moment. Een tekst ook die zich moeilijk laat vormen naar een voorstelling toe.

 

Wij hebben zorgvuldig en integer gewerkt aan de productie. Deze personages laten praten over dat wat nog niemand van ze weet, is als balanceren op een wiebelende trap terwijl je het balletje in de lucht moet zien te houden. Maar ook dat is theatermaken.

Marian Vesseur, regisseur.

Met dank aan AXES Architecten & Theaterwerkplaats Het Hek

23 januari 2009 - première -   Kleintje Kolk   Assen
27 februari 2009 - Usva-Harmoniegebouw   Groningen
14 maart 2009 - Theaterboerderij Het Hek van de Dam    Ekehaar
10 oktober 2009 - Cultureel Centrum Kerk no.11   Valthermond
30 oktober 2009 - Theater Het Pakhuis   Hoorn
20 november 2009 - Prinsentheater   Groningen
13 december 2009 - Jacobuskerk   Rolde
20 februari  2010 - Theater De Garage   Venlo

bottom of page