top of page
topGRIPextra

DE BEZOEKER AAN HET WOORD

over GRIP

"Ik was gisteren op de Proud2meet in Groningen, en wil complimenten geven aan het team van GRIP! Prachtig gespeeld, goed in elkaar gezet! Confronterend, maar ook heel helpend! Zoveel herkenning, dingen die ik normaal zo moeilijk kan uitleggen, werden nu zo goed uitgebeeld. Ik had gisteren mijn vriend meegebracht naar het theater, en hij snapt nu ook beter wat er in mijn hoofd omgaat. Ook complimenten van hem uit!
Bedankt voor jullie prachtige stuk, ik hoop dat jullie nog vele ogen mogen openen!"
Laura (Gezien op 08-06-2015)

"17.50 stond Dees voor mijn neus in de winkel, we gingen op weg naar Groningen, ja Groningen. We gingen naar GRIP. Over leven en overleven met een Eetstoornis. Een grove 170km rijden voor een voorstelling van 1,5u. 19.32u zaten we keurig op de eerste rij, we zaten klaar voor de voorstelling maar wat moesten we eigenlijk verwachten? Een show over een eetstoornis, de chaos in je hoofd, de ervaring van de omgeving......"  LEES MEER
Dees en Cleo (Gezien op 08-06-2015)

“Samen met een andere vrijwilliger van Proud2bme heb ik de voorstelling een paar weken terug mogen bekijken. Ik was na afloop erg onder de indruk. Niet alleen bracht de voorstelling herkenning, het zette ook aan tot nadenken over mijn eigen eetstoornisverleden. Het is een voorstelling waarbij niet alleen gekeken wordt naar de buitenkant, de eetstoornis, maar naar de problemen aan de binnenkant die die problemen aan de buitenkant veroorzaken. De voorstelling laat zien dat een eetstoornis je achtervolgt en soms ook overheerst, maar dat jij daarnaast nog steeds mens bent.“
Esther, vrijwilligster Proud2bme Groningen (Gezien op 25 april 2015)

"Afgelopen zaterdagavond 21 februari was WEET aanwezig bij de première van GRIP, een voorstelling over anorexia. Het script van de voorstelling is geschreven door Harriët van den Heuvel, ervaringsdeskundige en één van de spelers van het theaterstuk........"

LEES MEER
Marieke Holtjer en Wemmie Wolf (Gezien op 21-02-2015)

"De voorstelling 'GRIP' van Theatergroep MV neemt het publiek op indrukwekkende wijze mee in de belevingswereld van mensen met anorexia en hun strijd om grip op hun leven te krijgen. Een groot compliment voor de spelers, regisseur en tekstschrijver om dit moeilijke onderwerp op een onderhoudende én aansprekende wijze te brengen. Een absolute aanrader voor iedereen die direct of indirect met anorexia te maken heeft."
Hans op ‘t Landt (Gezien op 21-02-2015)

"Wat een prachtige voorstelling! Het stuk zit zo goed in elkaar en al die wisselingen maken het heel spannend om naar te kijken. Humor en diepgang en confronterend. Het spook- en angstbeeld van de dood als een schaduw om de meiden heen hangend was heftig. Het zette je, na de luchtiger scènes, steeds weer met beide benen op de (wankele anorexia) grond. Alle rollen werden goed en indringend gespeeld. Mijn complimenten voor de hele groep. Wat hebben ze dit mooi op de planken gezet."
Riekje Wierenga (Gezien op 21-02-2015)

bottom of page